REKREASJON

Frol bygdealmenning

Hårskallen ( Skallen ) er med sine 735 m o h det høyeste fjellet i Levanger kommune.

Med sin tilgjengelighet og flotte utsikt over Innherredsbygdene er Hårskallen ett av de mest besøkte turmål i Nord-Trøndelag. Fra parkeringsplassen ved Skallstuggu har du ca 1, 7 km og 270 høydemeter foran deg. Følg den grusete stien det første stykket. Når stien slutter får du berg under føttene og det er enkelt å se hvor du skal gå videre mot toppen.

På tur opp passerer du Hundkirka ( Hoinnkjerka ). I hefte Frolfjellet ( utgitt 1984 ) kan vi lese følgende sagn om Hoinnkjerka: Et sagn sier at i reformasjonstida dro de fredløse katolikkprestene opp til skoggrensa for å holde gudstjeneste. Her ved Hoinnkjerka kunne de føle seg trygge.

Det er også et et sagn om at Jutuln i Kliningen kastet en stein etter de som bygde klosterkirka ved Munkeby, men bommet og steinen ble liggende her.

 

Hårskallen – en botanisk perle

Kalkholdig berggrunn ved Hårskallen har gitt grunnlag for en frodig og spesiell kalkelskende flora. Rikelig nedbør og gode næringsforhold har gitt grunnlaget for spesielle rik- og bakkemyrer. For den som er glad i fjellfloraen vil en finne mange arter som en ellers må reise langt for å møte. Skal vi bevare denne perlen må enhver avstå fra å samle planter.

FED_6212_ainabye

Friluftsliv i Levanger

Gapahuk Huldervatnet

Frol bygdealmenning

Gapahuken ved Huldervatnet er blitt et meget populært turmål. Plassen ligger i et naturskjønt område helt nede ved vatnet. Her finner du båt og redningsvester som du fritt kan benytte. Tørr ved skal du også finne bak naustet.

Etter en kort fottur over brua og innover etter stien finner du den gamle setervollen Rinnbustaden.

Ta av i bunnen av bakken under Jamtkneppet og følg vegen innover.

CCC_9626_ainabye

Jakt & fiske

Flotte fiskevann og jaktområder midt i Norge

Les mer

Hytter

Hytter og hyttetomter i Frol Bygdealmenning

Les mer

Bruksrett

Utmarkseiendommen eies av ca 200 bruksrettigete

Les mer

Rekreasjon

Turområder for alle, kort veg fra Levanger sentrum

Les mer